Wat is een liquid facelift?

Wat is een liquid facelift?

Wat is een liquid facelift?
Wanneer u ouder wordt, verandert het een het ander in uw gezicht. Zo ontstaan er rimpels en plooien en kan u te maken krijgen met volumeverlies. Dit kan ertoe leiden dat u ontevreden of ongelukkig wordt met uw uiterlijk. Een operatieve ingreep lijkt dat het enige wat nog zou kunnen werken. Gelukkig is dat dankzij de liquid facelift tegenwoordig niet meer nodig. Met de liquid facelift kunnen we het volumeverlies in uw gezicht herstellen en rimpels straktrekken. Het resultaat? Een jonge en gelifte uitstraling.

Een natuurlijke facelift
De naam zegt het al: een liquid facelift is een facelift waarbij er gebruik wordt gemaakt van fillers en botuline toxine (Botox): vloeibare middelen waarmee we het gezicht kunnen liften. Een liquid facelift is een behadeling van het gehele gezicht die zonder operatie wordt uitgevoerd. Hierbij maakt de behandelende arts gebruik van een combinatie van speciale behandeltechnieken. Na de behandeling ziet u een grote verbetering van uw huid: deze wordt strakker, stralender, gelift en lijkt vele jaren jonger.

Waar Omdat we bij een liquid facelift de focus leggen op het gehele gezicht, worden er diverse gebieden van het gezicht behandeld om het juiste resultaat te creëren. Waar de arts de Botox en filler injecteert, is afhankelijk van uw gezicht en wensen. Doorgaans maakt de arts gebruik van fillers om de contouren van het gezicht te herstellen. Ook kunnen mondhoeken, lippen en de neuslippenplooi prachtig gelift worden met gebruik van fillers. Heeft u last van een boze uitstraling? Dan maken we gebruik van Botox om fronsrimpels of kraaienpootjes te verzachten. Eventueel kan de behandeling gecombineerd worden met behandelingen voor huidverbetering.

Hoeveel ml bij een liquid facelift?
Elk gezicht is uniek. Het is daarom ook erg lastig te zeggen hoeveel ml er exact nodig in bij een liquid facelift. Hiervoor moet de arts uw gezicht eerst inspecteren. Doorgaans wordt er bij een liquid facelift tussen de 3 en 9 ml filler geïnjecteerd.

Wat kost een liquid facelift?
De kosten van een liquid facelift zijn afhankelijk van de hoeveelheid fillers en Botox die we gebruiken tijdens de behandeling. Benieuwd naar de prijzen bij Dokter Michiel? Bekijk hier onze prijslijst voor Botox en fillers.

Is het resultaat van mijn liquid facelift direct zichtbaar?
Het eindresultaat van een liquid facelift is niet direct zichtbaar. Na de behandeling kunnen er namelijk zwelling en blauwe plekken ontstaan. Dit is normaal en verdwijnt vanzelf binnen enkele dagen. Het eindresultaat is in de meeste gevallen dan ook te zien na twee weken. Bovendien heeft Botox twee weken de tijd nodig om te settelen en zijn werk te doen.

Hoe lang blijft een liquid facelift?
Een liquid facelift is niet permanent. Hoe lang een liquid facelift zichtbaar blijft, is afhankelijk van de soort fillers die zijn gebruikt. Fillers blijven doorgaans 6 tot 12 maanden zichtbaar. Botox blijft ongeveer 3 maanden zichtbaar. Wanneer de behandeling vaker wordt herhaald, blijven de resultaten ook langer zichtbaar.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu