Maak kennis met de kliniek en Dokter Michiel

Mooi van binnen, mooi van buiten.

Onze expert

Dokter Michiel Westedt heeft reeds jarenlange ervaring in de cosmetische geneeskunde. Hij heeft eerst een aantal jaren orthopedische en chirurgische ervaring opgedaan in verschillende ziekenhuizen. Vervolgens is hij zich gaan specialiseren in ooglidcorrecties en injectables. Dit doet hij inmiddels sinds 2017 vol passie en heeft inmiddels al meer dan 10.000 cosmetische behandelingen uitgevoerd.

‘Het mooiste aan sommige behandelingen is dat kleine veranderingen een grote positieve invloed kunnen hebben op de uitstraling van een persoon. De kunst van dit vak is om inzicht te krijgen waar je deze kleine veranderingen moet laten plaatsvinden’, aldus Michiel.

Vanzelfsprekend bezoekt Michiel voortdurend workshops en congressen in binnen- en buitenland om over de nieuwste behandeltechnieken te beschikken. Daarnaast is hij BIG-geregistreerd en lid van de NVCG.

BIG-nummer: 99918912101

Dokter Michiel

Onze expert

Afspraken met plastisch chirurg dr. Rita Kappel kunnen enkel telefonisch worden ingepland.

Wie ben ik?

Ik ben Rita Kappel, op de eerste plaats wetenschapper. Daarnaast ben ik erkend en geregistreerd Plastisch-, reconstructief-, handchirurg (FESSH). Mijn doctoraat is in de Neuroanatomie sinds 1981. Ik ben ook gecertificeerd arts in de preventieve geneeskunde. De essentie van de plastisch chirurgische werkzaakheden zijn gericht op het streven het lichaam er zo normaal mogelijk uit te laten zien en ook te laten werken. Dit vakgebied is mij op het lijf geschreven.

Mijn visie

Als het er niet goed uitziet of werkt, dan moet je het repareren. Daar heb je de tools voor op je vakgebied. En dit bij voorkeur met lichaamseigen materiaal.

Missie

Al vroeg in mijn carrière viel het mij op dat er patiënten waren die bij een reconstructie van de borsten of voor een vergroting van hun borsten met siliconen borstprothesen, vaker terugkwamen met allerlei borstproblemen en hardnekkige gezondheidsklachten. Ik ben er toen wat meer op gaan letten en vervolgens heb ik besloten mij erin te gaan verdiepen. Had zelf daar ongeveer 3 jaren voor uitgetrokken om helderheid te creëren op dit vlak, het zijn er inmiddels 22 jaren geworden en is nog gaande…

Inmiddels kan ik zeggen dat voor mij vaststaat dat gezondheidsklachten zich vroeg of laat zullen voordoen, wanneer er siliconen borstprothesen zijn geïmplanteerd, hetzij voor een vergroting of een reconstructie. Daarmee is het wetenschappelijk ontrafelen van “Silicone Breast Implant Illness”, afgekort BII, ( zeg maar siliconen borstprothese ziekte) voor mij leidend geworden en neem ik hierin het voortouw in Nederland. Andere grote onderdelen van mijn uitgebreid vakgebied zijn geleidelijk aan wat op de achtergrond komen te staan, maar niet weg.

Zowel mijn visie als mijn missie zijn onderbouwd met wetenschappelijke studies die internationaal gepubliceerd zijn.

Wetenschappelijke publicaties

Zowel mijn visie als mijn missie zijn onderbouwd met wetenschappelijke studies die internationaal gepubliceerd zijn.

Rita Kappel

Onze locaties

We zijn op dit moment een eigen vestiging aan het opstarten in de buurt van Amsterdam. Tot die tijd maken we gebruik van een aantal daarvoor geschikte locaties: Xavier Clinics aan de Merwedeplein 61 in Amsterdam, huisartsenpraktijk Medicaya aan de Beresteinlaan 4 in Den Haag en The Skin Effect op de Visserstraat 4 in Aalsmeer. Hou onze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Openingstijden

Maandag

10:00 uur – 18:00 uur

Dinsdag

10:00 uur – 18:00 uur

Woensdag

10:00 uur – 18:00 uur

Donderdag

10:00 uur – 20:00 uur

Vrijdag

10:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag

10:00 uur – 17:00 uur

Zondag

Gesloten

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu