Filler Radiesse: de collageenstimulerende filler | Dokter Michiel

Radiesse

Ken jij de filler Radiesse al? Dit zijn niet-permanente fillers met een langdurig effect. In tegenstelling tot hyaluronzuur filler werken Radiesse fillers collageenstimulerend. Het product bestaat namelijk uit calcium-hydroxlapatiet (CaHA). Dit stofje komt van nature voor in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat Radiesse fillers zeer geschikt zijn voor cosmetische behandelingen en er geen allergische reacties optreden.

https://doktermichiel.com/wp-content/uploads/2020/03/Dokter-michiel-e1584458982925.jpeg
Dokter Michiel

Maak een afspraak

De behandeling

Wat is Radiesse?

Radiesse is een gerenommeerde merk dat cosmetische fillers produceert. De fillers van Radiesse zijn zeer geschikt voor het herstellen van volume in het gezicht en voor het opvullen van matige tot diepere rimpels. Radiesse fillers hebben een liftende en verstevigende effect op de huid. Bovendien is het resultaat direct zichtbaar. Het bijzondere aan Radiesse is dat het de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleert. Dit zorgt ervoor dat het effect extra lang zichtbaar is en de huid zijn elasticiteit terugkrijgt.

Radiesse fillers indicaties

Radiesse fillers zijn zeer geschikt voor diverse cosmetische behandelingen. Radiesse wordt veelal ingezet bij:

  • Liquid facelift
  • Diepe rimpels opvullen
  • Contouren van het gezicht verfraaien
  • Volume in het gelaat herstellen

Na de behandeling

Wat is het verschil tussen Radiesse en hyaluronzuur fillers?

We krijgen vaak de vraag wat nou precies het verschil is tussen Radiesse fillers en hyaluronzuur fillers. Laten we eerst een kijkje nemen naar de gelijkenissen: beide fillers zijn niet-permanente fillers. Beide type fillers kunnen meer volume realiseren in de huid en daarom zijn ze beide geschikt om contouren van het gezicht te herstellen en lijntjes te verminderen. Daarnaast zijn beide fillers gemaakt van lichaamseigen stoffen: calcium en hyaluronzuur.
Er zijn natuurlijk ook een paar verschillen tussen Radiesse fillers en hyaluronzuur fillers. Het grootste verschil is dat hyaluronzuur fillers op basis van hyaluronzuur zijn. Radiesse fillers zijn ook op basis van hyaluronzuur, maar bevatten daarnaast ook een collageenstimulator. Dit betekent dat de Radiesse fillers de aanmaak van lichaamseigen collageen stimuleert. De hyaluronzuur in Radiesse fillers houdt 3-4 maanden aan. Daarna is het effect van je eigen collageen zichtbaar. Doordat Radiesse fillers de aanmaak van natuurlijk collageen stimuleren, houdt het effect van Radiesse langer aan dan bij hyaluronzuur fillers.
Een ander verschil is dat Radiesse niet op te lossen zijn met hyaluronidase, hyaluronzuur fillers wel. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden.

Wat is het verschil tussen Juvéderm en Radiesse?

Juvéderm is een filler op basis van hyaluronzuur, Radiesse fillers zijn op basis van hyaluronzuur én calcium (een collageenstimulator). De effecten van Juvéderm kun je terugdraaien met hyalyronidase, de effecten van Radiesse niet.

Vragen over Radiesse fillers? Neem contact op

We vertellen je graag meer over de diverse soorten fillers en de voor- en nadelen per filler.  Boek een vrijblijvende consult met Dokter Michiel via de pagina contact. We zien je graag snel verschijnen in onze kliniek!

Menu