Juvéderm: ontdek hier alles over deze filler | Dokter Michiel

Juvéderm

Wanneer je je verdiept in cosmetische behandelingen op basis van fillers, is de kans groot dat je het merk Juvéderm wel eens bent tegengekomen. Juvéderm is immers een gerenommeerd merk in de wereld van cosmetische fillers. Dokter Michiel vertelt je graag meer over deze filler.

https://doktermichiel.com/wp-content/uploads/2020/03/Dokter-michiel-e1584458982925.jpeg
Dokter Michiel

Maak een afspraak

De behandeling

Wat is Juvéderm?

Juvéderm is een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is van nature aanwezig in ons huid en is in staat om vocht aan te trekken én vast te houden: het kan tot 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden! Dankzij hyaluronzuur ziet de huid er vol en soepel uit. Dit is dan ook de reden dat we hyaluronzuur veel terug in cosmetische producten, zoals dagcrèmes.

Wanneer we te maken krijgen met verloren volume in het gezicht, kunnen we gebruik maken van hyaluronzuur fillers om het volume te herstellen. De gelachtige substantie wordt in de huid geïnjecteerd, waardoor we rimpels en plooien direct glad kunnen strijken en gezichtscontouren kunnen herstellen.

Aangezien hyaluronzuur van nature in de huid voorkomt, wordt de Juvéderm filler geaccepteerd het lichaam. Vervolgens wordt de filler naarmate de tijd verstrijkt langzaam weer afgebroken door het lichaam. Hierdoor worden hyaluronzuur fillers, waaronder de fillers van Juvéderm, gezien als een relatieve veilige behandeling om rimpels en plooien mee te behandelen en volume te herstellen.

Wat doet Juvéderm?

Juvéderm fillers zijn geschikt voor het gezicht, de hals, de handen en het decolleté. Zo worden de fillers gebruikt om de elasticiteit van de huid te verbeteren, fijne lijntjes glad te strijken, de huid te hydrateren en de huid gladder te maken.

Indicaties voor Juvéderm

De fillers van Juvéderm zijn ontwikkeld om diverse delen van het gezicht te behandelen, afhankelijk van het resultaat die we willen bereiken. Hierdoor kan Juvéderm ingezet worden voor een breed scala aan indicaties:

Na de behandeling

De behandeling met Juvéderm

Hoe lang blijft Juvéderm zitten?

Over het algemeen blijven Juvéderm fillers 9 tot 12 maanden zitten. Hoe lang de fillers precies blijven zitten, is afhankelijk van de gekozen behandeling. Als algemene regel geldt dat fillers het langst blijven zitten in gebieden met een dunnere huid en weinig beweging. Fillers in de lippen (een gebied dat veel beweegt) worden sneller afgebroken dan bijvoorbeeld fillers in de jukbeenderen.
De resultaten van behandelingen met hyaluronzuurfillers zijn altijd tijdelijk. Wanneer je besluit om geen vervolgbehandelingen meer te doen, zullen de resterende fillers op natuurlijke wijze worden afgebroken door het lichaam en de effecten van de behandeling zullen langzaam vervagen.

Vragen? Neem contact op

Voor meer informatie over Juvéderm fillers nodigen we je graag uit op consult. Het consult is gratis en vrijblijvend. Plan een consult in via ons pagina contact.

Menu