Rokersrimpels - Dokter Michiel

Rokersrimpels

Lijntjes boven de mond staan ook wel bekend als rokersrimpels, barcode rimpels of een plooirokje. Deze vervelende lijntjes kunnen ervoor zorgen dat u ouder oogt lijkt dat u daadwerkelijk bent. Dit is dan ook de reden waarom veel mensen zich storen aan rokersrimpels. Dokter Michiel is zeer ervaren in het behandelen van rokersrimpels. Hierbij streven we altijd naar een natuurlijk en prachtig resultaat. Plan direct een vrijblijvende consult in via de onderstaande knop.

https://doktermichiel.com/wp-content/uploads/2020/03/Dokter-michiel-e1584458982925.jpeg
Dokter Michiel

Maak een afspraak

De behandeling

Rimpels bovenlip behandelen met fillers

Fillers zijn een uitstekende manier om rimpels op de bovenlip te behandelen. Wij werken met fillers op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die van nature voorkomt in het lichaam. Hierdoor wordt de stof goed opgenomen door de huid. Met deze fillers zijn we in staat om de rimpels en plooien mooi op te vullen. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar.

Hoe ontstaan rimpels op de bovenlip?

Rimpels op de bovenlip ontstaan voornamelijk door overmatig blootstelling aan zonlicht en door de natuurlijke verouderingsproces. Daarnaast is roken ook een veelvoorkomende oorzaak van deze vervelende rokersrimpels. Tijdens het roken tuiten de lippen constant, waardoor de lijntjes boven de mond zich vormen. Daarnaast zorgt roken voor de afbraak van collageen. Dit resulteert in een slappe huid en het ontstaan van rimpels.

Na de behandeling

Wat mag niet na de behandeling?

Na een behandeling van de rokersrimpels met filler kan er zwelling aanwezig zijn. Soms zijn er ook wat blauwe plekjes zichtbaar. Maakt u zich geen zorgen: de zwelling en eventuele blauwe plekjes verdwijnen in een paar dagen. Het eindresultaat van de behandeling is optimaal na twee weken. Om zwelling te minimaliseren is het belangrijk dat u de eerste dagen na de behandeling warmte vermijdt. Dit betekent: niet sporten, niet heet douchen en geen bezoekjes aan de sauna. Tijdens het consult voorzien we u van uitgebreid nazorgadvies.

Plan een consult in

Wilt u meer informatie over het behandelen van rokersrimpels? Plan direct een vrijblijvende consult in via onze website. Onze ervaren artsen helpen u graag verder!

Menu