Bovenooglidcorrecties behandeling | Dokter Michiel

Bovenooglidcorrecties

Als onderdeel van het ouder worden verminderd de elasticiteit van de huid en allerlei andere weefsels. Dit geldt ook voor de huid van en de pezen in de bovenoogleden. Als deze gaan hangen dan krijgt u moeite met lezen, ervaart u vermoeidheidsklachten, vinden mensen u er moe uit zien, krijgt u eerder hoofdpijn en is er zelfs kans op droge en geïrriteerde ogen. Een bovenooglidcorrectie kan in zulke gevallen de oplossing zijn om weer een frisse uitstraling te krijgen.

Top resultaat. Zo fijn geholpen en advies gekregen. Ben zeer blij met het mooie natuurlijke resultaat met de fillers voor mijn wangen.
https://doktermichiel.com/wp-content/uploads/2020/03/Dokter-michiel-e1584458982925.jpeg
Dokter Michiel

Maak een afspraak

De procedure

Bij een bovenooglidcorrectie wordt een sneetje gemaakt in de oogplooi. Hier wordt vervolgens een reepje huid weggenomen en soms ook overtollig vet. Het sneetje wordt daarna gehecht. Het litteken valt precies in de oogplooi en is daarom na een aantal weken nauwelijks zichtbaar.

Afspraak

  1. Intake
    U komt altijd eerst voor een consult bij een van onze cosmetisch -of oogartsen. We spreken dan met elkaar over de behandeling, de mogelijkheden en uw wensen. Er worden foto’s gemaakt, zodat er een goed beeld ontstaat hoe de situatie voor- en straks na de behandeling is. Het is wenselijk om tijdens het consult geen oogmake-up te dragen, zo kunnen we beter beoordelen hoe de kwaliteit van de huid is en welk behandelresultaat behaald kan worden.
  2. Operatie
    U wordt voorbereid in onze voorbereidingsruimte. Hier krijgt u een steriele jas over uw kleding aan, een muts over uw haren en slofjes over uw schoenen. Vanuit deze ruimte wordt u naar de operatiekamer gebracht. Hier wordt als u ligt op de operatietafel, de weg te nemen huid op het ooglid afgetekend met een stift. De regio rondom uw ogen wordt daarna gedesinfecteerd en lokaal verdoofd. Uw behandelend arts start vervolgens de ingreep. U voelt hier niets van. De gehele ingreep duurt ongeveer 45 minuten.
  3. Na afloop
    Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis. Een zonnebril en begeleiding is daarbij fijn. In de eerste week na de behandeling zullen uw oogleden nog gezwollen zijn en beurs aanvoelen. De meeste mensen nemen daarom de eerste week na de behandeling vrij van werk of andere activiteiten. Na ongeveer een week tot 10 dagen na de behandeling komt u bij ons terug voor een nacontrole en het verwijderen van de hechtingen.

Kosten en vergoedingen

Meestal moet u de ingreep zelf betalen. Wij vragen hiervoor de zeer scherpe prijs van: € 799,-.
Soms wordt een ooglidcorrectie vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Hier liggen dan medische redenen aan ten grondslag. Mocht dit het geval zijn, dan verwijzen we u graag door naar een collega. U heeft dan wel ook een verwijzing van uw huisarts nodig. 

Vragen?

Heeft u nog vragen, schroom niet om vooral contact op te nemen of langs te komen voor een consult. We helpen u graag.

Menu