Lipfillers zonder duckface, is het mogelijk? | Dokter Michiel

Lipfillers zonder duckface, is het mogelijk?

Op internet zie je soms vreemde resultaten voorbij komen na een lipfiller behandeling. De lippen steken ver naar voren, waardoor de lippen een onnatuurlijk vorm krijgen. Dit effect wordt ook wel de ‘duckface’ genoemd, een look die voor de meeste mensen als zeer ongewenst wordt beschouwd. Dit is dan ook een reden dat sommige mensen bang zijn voor lipfillers. Is het uberhaupt mogelijk om een lipfiller behandeling te ondergaan zonder duckface-effect? En hoe voorkom je dit? In dit blog vertellen we er meer over.

Lippen zijn de blikvanger van het gezicht

Lippen zijn een echte blikvanger van het gezicht. Na de ogen zijn onze lippen het eerste waar mensen naar kijken. Veel mensen dromen daarom van jeugdige, volle en sensuele lippen. Het is daarom niet vreemd dat de lipfiller behandeling zeer populair is bij ons in de kliniek.

Hoeveel filler heb ik nodig?

Dan komen we nu bij de vraag: hoeveel filler moet er in de lippen worden gespoten voor het gewenste resultaat? Dit verschilt van persoon tot persoon. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de verhoudingen in je gezicht. Zo bepalen we hoeveel milliliter aan filler er nodig is om de lippen mooi op te vullen en een natuurlijk resultaat te creëren, zonder duckface-effect. Idealiter horen lippen een bepaalde verhouding te hebben. De bovenlip is dan net iets kleiner dan de onderlip. Echter, we raden in de eerste instantie meestal aan om de lippen naar exacte verhouding op te vullen, zodat ze hun natuurlijke vorm zo veel mogelijk behouden. De lippen moeten immers bij het gezicht blijven passen. Zijn de lippen sterk uit verhouding? Dan kan de arts hier rekening mee houden bij het bepalen van de hoeveelheid filler.

Hoe ontstaat een duckface-effect?

Een duckface ontstaat vaak wanneer de filler verkeerd is ingespoten of wanneer er in één behandeling te veel filler wordt gebruikt. Ook kan een duckface ontstaan wanneer er te veel lipfiller behandelingen in een korte tijd worden uitgevoerd. De filler migreert dan buiten de lippenrand.
Heb jij onverhoopt te maken met een duckface-effect na een lipfiller behandeling? Dan is het oplossen van de filler de enige optie. Met een stof genaamd hyalase (hyalyronidase) zijn we in staat om fillers op basis van hyaluronzuur op te lossen.

Lipfillers zonder duckface bij Dokter Michiel

Bij Dokter Michiel streven we bij elke lipvolume behandeling naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Dit betekent: natuurlijk uitziende lippen die toch zijn voorzien van volume. Hierbij is het belangrijk dat de vorm en volume passen bij het gezicht. Onze behandelende artsen controleren daarom altijd goed de verhouding van het gezicht en bepalen nauwkeurig de hoeveelheid fillers die er worden gebruikt bij de behandeling. Zo weet je zeker dat je naar huis gaat met mooie, volle lippen die passen bij jouw gezicht, zónder duckface-effect.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu