Alles wat je moet weten over traangoot filler | Dokter Michiel

Alles wat je moet weten over traangoot filler

De traangoot is een veel voorkomend probleem bij mensen die last hebben van wallen en vermoeide ogen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de traangoot filler. In deze blog lees je alles wat je moet weten over deze behandeling.

Wat is een traangoot filler?

Een traangoot filler is een injecteerbare filler die gebruikt wordt om de wallen onder de ogen te verminderen. De filler wordt aangebracht in de traangoot, dat is de groef tussen het oog en de neus. Hierdoor wordt de huid op deze plek opgevuld, waardoor de wallen minder zichtbaar worden en de huid er gladder uitziet.

Hoe werkt een traangoot filler behandeling?

Een traangoot filler behandeling is een relatief eenvoudige procedure die ongeveer 15 tot 20 minuten duurt. De behandeling wordt uitgevoerd met een kleine naald of canule en is vrijwel pijnloos. Voorafgaand aan de behandeling wordt er eerst een verdovende crème aangebracht om eventuele pijn te voorkomen.

Welke filler wordt er gebruikt bij een traangoot behandeling?

Bij het opvullen van de traangoot kan gebruik gemaakt worden van diverse soorten hyaluronzuur fillers. Bij Dokter Michiel maken we uitsluitend gebruik van de filler Teosyal. Deze filler kan donkere kringen verminderen terwijl het de huidconditie verbeterd. Ook biedt de filler stevigheid onder de ogen en een gezonde gloed. Tevens bevat de filler lidocaïne. Dit stofje heeft een verdovende werking waardoor de behandeling qua pijn zeer goed wordt verdragen.

Zijn er bijwerkingen van een traangoot filler behandeling?

Zoals bij elke cosmetische behandeling kunnen er bijwerkingen optreden, maar deze zijn meestal mild en van korte duur. Mogelijke bijwerkingen zijn lichte zwelling, roodheid of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Deze bijwerkingen verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen.

Hoe lang blijft het resultaat van een traangoot filler behandeling zichtbaar?

Het resultaat van een traangoot filler behandeling is direct zichtbaar en houdt meestal 6 tot 12 maanden aan. Na deze periode kan de behandeling herhaald worden om het resultaat te behouden.

Hoeveel kost een traangoot filler behandeling?

De kosten van een traangoot filler behandeling zijn afhankelijk van de hoeveelheid filler die gebruikt wordt. Gemiddeld liggen de kosten van een traangoot filler behandeling tussen de 300 en 500 euro. Bij Dokter Michiel maken we gebruik van de filler Teosyal. De prijs voor 1 ml Teasyal is € 390,-. Mocht je nog een ml nodig hebben voor de traangoot, is de prijs van een volgende ml € 200,- (indien je binnen 6 weken terug komt voor de vervolgbehandeling).

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kliniek?

Het is belangrijk om een ervaren en gecertificeerde kliniek te kiezen voor een traangoot filler behandeling. Let op de reputatie van de kliniek en kijk of er positieve ervaringen van andere patiënten zijn. Vraag ook naar de ervaring van de behandelaar en of deze gecertificeerd is om deze behandeling uit te voeren. Wanneer je kiest voor een traangoot filler behandeling bij Dokter Michiel, weet je zeker dat je geholpen wordt door een ervaren en gecertificeerde arts. Wij streven altijd naar de meest optimale effect en altijd een natuurlijk resultaat.

Is een traangoot filler behandeling geschikt voor iedereen?

Een traangoot filler behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van wallen en vermoeide ogen en een tijdelijke oplossing willen. Het is echter belangrijk om te weten dat deze behandeling niet geschikt is voor mensen die last hebben van ernstige wallen of donkere kringen onder de ogen. In dat geval kan een chirurgische ingreep, zoals een ooglidcorrectie, een betere oplossing bieden.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu