Zwelling na fillers verminderen? | Dokter Michiel

Zwelling na fillers verminderen

Een zwelling na fillers verminderen? Maak je geen zorgen, zo doe je dat!
Je hoort er veel mensen over spreken na een fillerbehandeling: zwelling na fillers. Een bekende variant is bijvoorbeeld de zwelling na lip fillers. Laten we vooropstellen dat een zwelling na een behandeling met fillers volledig normaal is en vooral ook tijdelijk. Maar wat is een zwelling precies, hoelang duurt een zwelling en hoe kan je deze zwelling na fillers verminderen? In dit artikel geven we je duidelijkheid!

Hoe ontstaat een zwelling na fillers?
Zwellingen kunnen om talloze redenen ontstaan in ons lichaam. Een zwelling kan komen door verwonding, kneuzing, infectie of een operatie, maar ook door het injecteren van fillers. Bij het inbrengen van een filler wordt er een naald in de huid geprikt. Hierdoor komt er vocht in de huid terecht wat zorgt voor een lichte zwelling.

Kan een zwelling kwaad?
Het nemen van fillers is volledig veilig, mits het door een gerenommeerde plastisch chirurg of cosmetisch arts wordt uitgevoerd. Het zwellen van de huid is een volkomen normale reactie op een filler behandeling. Afhankelijk van het geïnjecteerde gedeelte en het huidtype kan de zwelling meer of minder worden.

Waar ontstaan de meeste zwellingen?
Bij vrijwel iedere behandeling met fillers kan er na een injectie een zwelling ontstaan. De meest voorkomende en meest hevige zwellingen ontstaan echter vaak na het injecteren van lip fillers. Een zwelling na lip fillers zorgt soms even voor een gespannen, pijnlijke huid. Dit heeft ermee te maken dat er veel bloedvaatjes aanwezig zijn in je lippen.

Plekken waar de injectie minder zwelling veroorzaakt zijn gebieden als het marionetgebied, de traangoot en de neuslippenplooi. Dit komt, omdat de injectie minder ingrijpende technieken vereist dan in de lippen.

Hoe ziet een zwelling na lip fillers eruit?
Een behandeling met fillers verloopt vrijwel altijd met een kleine zwelling tot gevolg. Een zwelling na fillers kan zich uiten in kleine blauwe plekken of soms gepaard met lichte roodheid. Wees er wel op voorbereid dat een zwelling na lip fillers er heviger uitziet en heviger aan kan voelen. Je kan ervan uitgaan dat zwellingen meestal binnen 3 tot 8 dagen verdwijnen.

Hoe kan je een zwelling na fillers verminderen?

  • Koel de behandelde plek op de huid zoveel mogelijk. Maak je gebruik van ijsblokjes? Zorg dan dat je deze nooit direct op de huid legt. Stop het ijs in de handdoek om te voorkomen dat de huid bevriest.
  • Het verlicht de zwelling niet, maar: neem een paracetamol of ibuprofen om de pijn te verminderen.

Lees tot slot deze handige tips als je een filler behandeling hebt gehad:

  • Sla een bezoekje aan de zonnebank over voor de komende 14 dagen.
  • Ga niet vol in de zon liggen.
  • Maak geen gebruik van de sauna.
  • Sla een intensieve sportsessie voorlopig over.
  • Drink voorlopig geen alcohol

Wil je meer weten over een zwelling verminderen na fillers? Contacteer ons
Ben je nieuwsgierig naar een filler behandeling? Of wil je meer informatie over zwellingen? Neem dan gerust contact met ons op of maak direct een afspraak.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu