Wat mag niet na een filler behandeling? | Dokter Michiel

Wat mag niet na een filler behandeling?

Als jij van plan bent om een filler behandeling te laten doen, is het belangrijk om goed te weten wat je na afloop van de behandeling wel en niet mag doen. Kun je bijvoorbeeld nog wel sporten na een filler behandeling? Of op welke manier kun je de huid na de ingreep het best behandelen? In deze tekst vertellen wij je graag wat je wel en niet mag na een filler behandeling en waar je precies op moet letten.

Wat mag wel en niet direct na een filler behandeling?
Op het moment dat de filler behandeling is afgerond, mag je bijna al jouw dagelijkse activiteiten ‘gewoon’ weer hervatten. Echter dien je direct na de behandeling wel met een paar dingen rekening te houden. Zo wordt het sterk afgeraden om de eerste 2 tot 4 uur na de behandeling make-up te gebruiken. Daarnaast moet je voorkomen dat je na de eerste 2 tot 4 uur gaat liggen of voorover bukt. Verder kun je de huid gewoon blijven reinigen met producten die je normaal ook gebruikt. Tot slot adviseren wij je om de eerste 24 uur na de filler behandeling niet te gaan vliegen. Houd hier dus rekening mee voor je een afspraak maakt om een filler te plaatsen!

Op de juiste manier ontspannen na een filler behandeling
De eerste twee dagen na je filler behandeling ervaar je lichte zwellingen, maar na twee dagen is dit al flink verminderd. Het eindresultaat is uiteindelijk na 14 dagen volledig zichtbaar. Uiteraard is ontspanning tijdens dit 14-daagse proces enorm belangrijk, maar ook in de twee weken na de behandeling dien je nog met een bepaald aantal zaken rekening te houden. Op bed liggen en slapen mag gelukkig direct na de behandeling. Wil jij echter in de zon of onder de zonnebank liggen, dan moet je voorkomen dat er direct zonlicht op het behandelde gebied komt. Gebruik daarnaast zonnebrand van minimaal SPF 30 op de blauwe plekjes die zijn ontstaan na de filler behandeling.
Niet alleen zonnen wordt afgeraden in de eerste twee weken na de filler behandeling, ook het bezoeken van een sauna kun je de eerste 14 dagen na de behandeling beter laten schieten. Ben jij een echte sportieveling? Maak je dan geen zorgen: na de filler behandeling mag sporten vrijwel direct weer. Zorg er echter wel voor dat je de eerste uren na de ingreep bukkende bewegingen tijdens het sporten vermijdt.

Goede verzorging na de filler behandeling
Je weet nu wat je wel en niet mag na de filler behandeling, maar het op de juiste manier verzorgen van de behandelde huid is net zo belangrijk. Zoals gezegd dien je direct zonlicht op de behandelde plek en de blauwe plekjes te voorkomen. Bovendien kan het helpen om de blauwe plekjes met een SPF 30 zonnebrand in te smeren. Wil je de blauwe plekjes op de huid op veilige wijze wegwerken? Dan mag je hier gewoon camouflagecrème voor gebruiken.
Verder kunnen wij ons goed voorstellen dat je de eerste dagen na de filler behandeling geneigd bent om de behandelde plek te masseren. Dit raden wij echter sterk af. Daarnaast wordt het afgeraden om de eerste twee weken na het plaatsen van de filler peelings, gezichtsscrubs, microdermabrasie, bindweefselmassages en laserbehandelingen te ondergaan bij een schoonheidsspecialist.

De perfecte nazorg voor een filler behandeling
Ondanks het feit dat je vrijwel al jouw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren na een filler behandeling, zijn er dus een paar zaken waar je goed op moet letten in de eerste uren én 14 dagen na de behandeling. Ben jij eruit en wil jij binnenkort een filler plaatsen? Of ben je op zoek naar aanvullende informatie over onze behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder met het maken van een afspraak en het beantwoorden van al jouw vragen!

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu