Wallen onder ogen corrigeren met filler | Dokter Michiel

Wallen onder ogen corrigeren met fillers

Wallen onder ogen corrigeren met filler
Iedereen heeft wel eens last van wallen onder de ogen. Bij sommige mensen zijn de donkere dringen, holle ogen of zakjes onder de ogen echter zo hardnekkig dat ze niet verdwijnen. Dat is erg vervelend. Wallen zorgen namelijk vaak voor een vermoeide uitstraling. De kans is dan ook groot dat mensen denken dat u moe bent. Toch kunt u ook last hebben van wallen wanneer u niet moe bent. Gelukkig kunnen we wallen onder de ogen corrigeren met fillers. In deze blog vertellen we u er meer over.

Oorzaken wallen onder de ogen
Wallen kunnen voorkomen bij zowel jonge als oudere mensen. Heeft u meer last van donkere kringen dan holle ogen? Dan is de oorzaak vaak dat de bloedvaatjes dicht in de buurt van de huid liggen. In sommige gevallen is er sprake van een volumetekort. Dit is in de meeste gevallen erfelijk bepaald. Liggen uw jukbeenderen iets meer naar achteren? Dan ligt er minder support voor de huid onder de ogen, waardoor er wallen zichtbaar zijn. In sommige gevallen spelen stress en voeding ook een grote rol bij wallen onder de ogen.

Filler behandeling wallen onder de ogen
Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen, kunnen we deze corrigeren met een traangootbehandeling. Tijdens de behandeling vullen we de ‘holle’ ruimte op, zodat de wangen geleidelijk overlopen naar de ogen. Omdat we de ruimte onder het oog opvullen, verdwijnt ook direct de schaduw over het oog. Het resultaat is een frisse, uitgeruste uitstraling.

Kun je donkere kringen corrigeren met fillers?
Heeft u niet zozeer te maken met wallen, maar meer met donkere kringen onder de ogen? Ook dan kan een fillerbehandeling uitkomst bieden. Fillers zorgen ervoor dat de donkere kringen verminderen, maar in sommige gevallen zullen ze nooit helemaal verdwijnen.

Hoelang blijven de resultaten zichtbaar?
Het resultaat van de behandeling is vrijwel direct zichtbaar. Er is uiteraard zwelling aanwezig. Het uiteindelijke resultaat is pas echt zichtbaar na 2 weken. Dan zal alle zwelling verdwenen zijn. Hoelang de resultaten van de traangootbehandeling zichtbaar blijven, is afhankelijk van persoon tot persoon. Tijdens het consult kan uw behandelende arts een indicatie geven van de verwachte periode waarin het effect te zien blijft. Over het algemeen blijft het effect van een fillerbehandelng 6 tot 12 maanden zichtbaar. Omdat de filler is gemaakt van een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, breekt het lichaam de filler vanzelf af.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu