Schisis en lipfillers | Dokter Michiel

Schisis en lipfillers

Schisis is de medische term voor een aangeboren, gespleten lip en staat ook wel bekend onder het scheldwoord ‘hazenlip’. Een schisis kan op verschillende manieren voorkomen. Ongeveer 2 op de 1000 geboren met een schisis. Het is niet bekend hoe een schisis precies ontstaat. Het vermoeden bestaat dat een afwijking in de genen van de ouders en een storing tijdens de zwangerschap een rol kunnen spelen.

Volume en assymetrie herstellen
Hoewel er diverse operaties bestaan die de lip, kaak en neus kunnen corrigeren, komt het toch vaak voor dat mensen met schisis te maken hebben met volumetekort in de bovenlip en dat er assymetrie aanwezig is. Met behulp van een hyaluronzuurfiller kunnen we de volumetekort en assymetrie corrigeren. Ook kunnen we met de filler schisislittekens minder zichtbaar maken.

Wat is hyaluronzuur?
Hyaluronzuur is de meest gebruikte filler ter wereld. Het stofje komt van nature voor in onze huid en zorgt ervoor dat de huid water kan vasthouden. Hierdoor krijgt de huid een frisse, jeugdige en gezonde uitstraling. Hyaluronzuur is hierdoor ook zeer geschikt als vulmiddel bij het corrigeren van volumetekort en assymetrie van de lippen bij schisis.

De voordelen van een hyaluronzuurfiller

  • Met hyaluronzuur zijn we in staat om volume te herstellen
  • Het stofje komt van nature voor in ons lichaam en wordt dan ook binnen enkele maanden vanzelf afgebroken voor het lichaam
  • Geeft ons de mogelijkheid om zeer precies te werken
  • Zeer kleine kans op overgevoeligheid of allergie
  • Het resultaat van een hyaluronzuurbehandeling blijft 6 tot 9 maanden zichtbaar

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Heeft u ook te maken met schisis en wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van een lipfillerbehandeling? Neem gerust contact op met Dokter Michiel. We vertellen u alles wat u moet weten van een fillerbehandeling bij schisis.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu