Rita Kappel - Dokter Michiel

Afspraken met plastisch chirurg dr. Rita Kappel kunnen enkel telefonisch worden ingepland.

Wie ben ik?

Ik ben Rita Kappel, op de eerste plaats wetenschapper. Daarnaast ben ik erkend en geregistreerd Plastisch-, reconstructief-, handchirurg (FESSH). Mijn doctoraat is in de Neuroanatomie sinds 1981. Ik ben ook gecertificeerd arts in de preventieve geneeskunde. De essentie van de plastisch chirurgische werkzaakheden zijn gericht op het streven het lichaam er zo normaal mogelijk uit te laten zien en ook te laten werken. Dit vakgebied is mij op het lijf geschreven.

Mijn visie

Als het er niet goed uitziet of werkt, dan moet je het repareren. Daar heb je de tools voor op je vakgebied. En dit bij voorkeur met lichaamseigen materiaal.

Missie

Al vroeg in mijn carrière viel het mij op dat er patiënten waren die bij een reconstructie van de borsten of voor een vergroting van hun borsten met siliconen borstprothesen, vaker terugkwamen met allerlei borstproblemen en hardnekkige gezondheidsklachten. Ik ben er toen wat meer op gaan letten en vervolgens heb ik besloten mij erin te gaan verdiepen. Had zelf daar ongeveer 3 jaren voor uitgetrokken om helderheid te creëren op dit vlak, het zijn er inmiddels 22 jaren geworden en is nog gaande…

Inmiddels kan ik zeggen dat voor mij vaststaat dat gezondheidsklachten zich vroeg of laat zullen voordoen, wanneer er siliconen borstprothesen zijn geïmplanteerd, hetzij voor een vergroting of een reconstructie. Daarmee is het wetenschappelijk ontrafelen van “Silicone Breast Implant Illness”, afgekort BII, ( zeg maar siliconen borstprothese ziekte) voor mij leidend geworden en neem ik hierin het voortouw in Nederland. Andere grote onderdelen van mijn uitgebreid vakgebied zijn geleidelijk aan wat op de achtergrond komen te staan, maar niet weg.

Zowel mijn visie als mijn missie zijn onderbouwd met wetenschappelijke studies die internationaal gepubliceerd zijn.

Wetenschappelijke publicaties

Zowel mijn visie als mijn missie zijn onderbouwd met wetenschappelijke studies die internationaal gepubliceerd zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu