Mooi oud worden met deze 5 tips! | Dokter Michiel

Mooi oud worden met deze 5 tips!

Mooi oud worden, wie wilt dat nou niet? Helaas zijn er geen speciale pillen of crèmepjes waarmee we het verouderingsproces volledig kunnen stopzetten, maar er zijn gelukkig wel producten en adviezen die je kunt toepassen om er zo lang mogelijk fris en jeugdig uit te zien, ook op latere leeftijd! In deze blog delen we vijf tips van Dokter Michiel.

1.     Dagelijks smeren met zonnebrandcrème

Wist je dat zonnestralen de grootste externe oorzaak zijn van huidveroudering? UV-straling veroorzaakt namelijk rimpels, pigmentvlekken en verminderd de huidelasticiteit. Het is daarom erg belangrijk om je dagelijks in te smeren met zonnebrandcrème. Zonnebrandcrèmes worden niet voor niets de beste anti-agingcrème genoemd. Ze zorgen ervoor dat de schadelijke stralen de huid niet kunnen doordringen. Zo verminderen zonnebrandcrèmes niet alleen de kans op huidveroudering, maar verlagen ook het huidkankerrisico. Ook op bewolkte dagen is het belangrijk om zonnebrancrème te smeren. Hoewel het misschien niet zonnig is buiten, gaan de schadelijke zonnestralen toch door wolken heen waardoor ze de huid kunnen beschadigen.

2.     Rimpels voorkomen en verwijderen met Botox

Botox is de merknaam voor het stofje botuline toxine. Dit is een stofje dat al meer dan 30 jaar wordt gebruikt voor verschillende medische ingrepen en wordt tegenwoordig ontzettend veel gebruikt bij cosmetische ingrepen. Botox ontspant de spieren, waardoor de bovenliggende huid minder diep kan ‘vouwen’. Botox wordt niet alleen ingezet wanneer er al rimpels zichtbaar zijn, in sommige gevallen wordt botuline toxine gebruikt om rimpels te voorkomen. Dit zorgt voor een vertraging van het verouderingsproces.

3.     Volume herstellen met fillers

Naarmate we ouder worden, verandert onze vetverdeling. Dit heeft als gevolg dat we op sommige vlekken volume verliezen, bijvoorbeeld bij de jukbeenderen. Door middel van hyaluronzuurfillers kunnen we de volume op deze plekken herstellen. De fillers zijn gemaakt op basis van hyaluronzuur, een lichaamseigen stof. Het stofje wordt dan ook in de loop van de maanden weer afgebroken door het lichaam. Een ander voordeel is dat het effect altijd teruggedraaid kan worden met hyalase.

4.     Verouderingskenmerken terugdraaien met retinol

Ben jij bekend met retinol? Het is een van de meest krachtige en populaire ingrediënten in huidverzorging. En dat is niet zomaar, retinol is namelijk het enige ingrediënt waarvan is bewezen dat het verouderingskenmerken kan terugdraaien. Bijzonder! Zo kan retinol fijne lijntjes verminderen en pigmentvlekjes verwijderen. Daarnaast stimuleert het de celvernieuwing, waardoor het ook acne vermindert. Let op: retinol is een krachtig ingrediënt en de huid heeft tijd nodig om aan dit stofje te wennen. Het gebruik van dit ingrediënt moet dus langzaam worden opgebouwd.

5.     Gezonde voeding

Last but not least: om mooi oud te worden, is het belangrijk dat we ons lichaam van binnenuit verzorgen. Het is dus ontzettend belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Houd als richtlijn de schijf van vijf aan. Daarnaast draagt dagelijks bewegen ook veel bij aan de gezondheid. Dagelijks een halfuurtje bewegen is het dus zeker waard als je mooi oud wilt worden.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu