Sporten na een Botox behandeling: mag dat? | Dokter Michiel

Sporten na een Botox behandeling: mag dat?

Nadat je een Botox® behandeling hebt gehad, zijn er de eerste dagen na de ingreep flink wat activiteiten die je tijdelijk moet laten schieten. Eén van de dingen die je even niet kunt doen, is (intensief) sporten. Over het wel of niet sporten na botox bestaan nog veel onduidelijkheden. Hoe lang is het bijvoorbeeld niet toegestaan om te sporten? En waarom mag je niet sporten na botox? In deze blog zoomen wij dieper in op het onderwerp sporten na botox, zodat straks al jouw vragen hierover beantwoord zijn.

Hoe lang mag je niet sporten na Botox®?
Wanneer je een Botox® behandeling hebt ondergaan, raden wij aan om in ieder geval de eerste 24 uur na de ingreep niet te sporten. Bovendien wordt het sterk afgeraden om de eerste 2 tot 4 uur na de behandeling te gaan bukken of liggen. Zo voorkom je dat de Botox® zich verkeerd gaat verspreiden in je lichaam. Verder is het belangrijk dat je de eerste dagen nadat je behandeld bent de druk op het behandelde gebied zo klein mogelijk houdt. Dit betekent dat je enkele dagen na de behandeling krachttraining of het tillen van zware materialen het best even kunt vermijden. Op deze manier geef je de Botox® namelijk de tijd om goed in te werken.

Waarom niet sporten na Botox®?
Je weet nu wanneer sporten na Botox® weer is toegestaan, maar we kunnen ons goed voorstellen dat je benieuwd bent wat nou eigenlijk de reden is dat je niet direct na een Botox® behandeling weer mag sporten. Het is eigenlijk erg simpel: sporten stimuleert de doorbloeding van het lichaam, terwijl de Botox® juist even tijd nodig heeft om in te werken op de spieren. Is de doorbloeding verhoogd als gevolg van (intensief) sporten, dan zorgt dit ervoor dat de Botox® direct weer wordt afgevoerd. Op deze manier krijg je niet het gewenste effect, namelijk een gladdere en strakkere huid.
Een andere reden om in ieder geval de eerste 24 uur na de behandeling niet te sporten, is dat lichaamszweet ontstekingen kan veroorzaken. Hierdoor is het ook sterk af te raden om daags na een Botox® behandeling een bezoek te brengen aan een sauna of zonnebank. Ook het drinken van alcohol wordt de eerste 24 uur na de ingreep sterk afgeraden. Daarnaast ontstaat er een blauw plekje tijdens het prikken van de Botox®. Dit komt doordat er tijdens het prikken een bloedvaatje wordt geraakt. Tijdens het sporten komt er veel druk op dit bloedvaatje te staan, wat het blauwe plekje op de huid flink kan vergroten.

Boek jouw afspraak voor een Botox® behandeling bij Dokter Michiel
Hopelijk ben je na het lezen van deze tekst een stuk meer te weten gekomen over sporten na Botox® en waarom dit wordt afgeraden. De ingespoten Botox® heeft namelijk tijd nodig om op de spieren in te werken. Doordat sporten de doorbloeding van het lichaam stimuleert, heeft dit als gevolg dat de Botox® direct weer afgevoerd wordt. Om dit te voorkomen dien je de eerste 24 uur na behandeling sportactiviteiten te allen tijde te vermijden.
Ben jij van plan om binnenkort een Botox® behandeling te ondergaan? Dan ben je bij Dokter Michiel aan het juiste adres. Maak direct een afspraak bij ons op de site en geniet binnenkort van een gladde, strakke huid. Wil jij meer weten over sporten na Botox®, of ben je geïnteresseerd in één van onze andere behandelingen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Bovendien zijn wij 24/7 te bereiken op 06-41884363.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu