Ingevallen wangen: alles over de oorzaak en de oplossing!

Ingevallen wangen verhelpen met onze handige tips!

Als we de 30 zijn gepasseerd, neemt het vet uit ons gezicht af. Ook verliest de huid collageen wat de elasticiteit van de huid kan beïnvloeden. Hierdoor kunnen we te maken krijgen met rimpelige, ingedeukte en ingevallen wangen. Het gezicht krijgt andere lijnen en meer schaduw waardoor we een vermoeide uiterlijk kunnen krijgen, ook wanneer we niet vermoeid zijn! Gelukkig zijn er manieren om ingevallen wangen tegen te gaan. Dokter Michiel adviseert je graag over de behandeling tegen ingevallen wangen en laat je weer stralen!

Oorzaken ingevallen wangen

We hebben zelf veel invloed op de conditie van onze huid. Gezonde voeding, voldoende nachtrust en genoeg water drinken zijn goed voor ons lichaam en kunnen ervoor zorgen dat we een frisse uitstraling krijgen. Toch zijn sommige dingen naarmate we ouder worden onvermijdelijk. Ingevallen wangen is daar één van.
Er zijn meerdere oorzaken te wijten aan een ingevallen gezicht en ingevallen wangen. De grootste oorzaak van ingevallen wangen is ouderdom. Ingevallen wangen horen bij het verouderingsproces. Hoe ouder we worden, hoe meer het volume van onze botten afneemt. Dit zorgt er als het ware voor dat de huid niet meer strak om de schedel zit en gaat hangen. We zien deze verschijnselen als eerst bij de kaaklijn en de nek. Hier kan losse huid ontstaan. Wanneer iemand last heeft van losse huid in het gezicht, kan dit leiden tot een ouder uiterlijk. Dit is dan ook vaak de reden dat mensen onze kliniek bezoeken. Daarnaast zorgt veroudering voor een vermoeide uitstraling, wat voor veel mensen niet wenselijk is.

Gewichtsverlies

Een andere oorzaak van ingevallen wangen is gewichtsverlies. Wanneer iemand in een korte periode veel kilo’s kwijtraakt, zien we dit vaak terug in het gelaat. Ben jij ook in een korte periode veel afvallen? Dan is de kans groot dat je nu ook last heeft van een ingevallen gezicht. Het vet dat je bent verloren met het afvallen, is ook afgenomen in het gezicht. Dit kan erg vervelend zijn en je een oudere uitstraling geven.

Stress

Stress kan ook een oorzaak zijn van ingevallen wangen. Heb je een stressvolle periode achter de rug? Dan zien we dit vaak terug in het gezicht. De gevolgen van stress zijn voor iedereen anders. In de meeste gevallen resulteert stress in schommelingen in het hormoonstelsel. Deze hormonale disbalans zien we vaak terug in de conditie van de huid. Denk aan huidverouderingsklachten zoals een verslapte huid, vermoeide uitstraling of een sombere blik (door bijvoorbeeld hangende mondhoeken).

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu