Een ingevallen gezicht? Zo kom je er vanaf!

Een ingevallen gezicht? Zo kom je er vanaf!

Zie je wanneer je in de spiegel kijkt een somber en ingevallen gezicht? Voel je je minder comfortabel met je uiterlijk, ben je minder zelfverzekerd dan voorheen en wil je graag een frisse en jonge uitstraling? Lees dan snel verder. Dokter Michiel vertelt je graag hoe je op een effectieve wijze van je ingevallen gezicht af komt.

De eerste tekenen van een ingevallen gezicht

De eerste tekenen van een ingevallen gezicht zijn te zien bij de kaaklijn. Het gezicht verliest zijn volume en de huid rondom de kaaklijn gaat iets meer hangen. De wangen worden minder vol, waardoor je er ouder kunt uitzien dan je daadwerkelijk bent. Een ingevallen gezicht heeft ook als gevolg dat je een vermoeide uitstraling krijgt. Dit kan grote gevolgen hebben op je zelfvertrouwen.

Oorzaken van een ingevallen gezicht

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor een ingevallen gezicht. Hieronder hebben we de meestvoorkomende oorzaken van een ingevallen gezicht op een rijtje gezet.

Ouderdom

We worden gelukkig allemaal ouder. Ouderdom brengt niet alleen veel herinneringen met zich mee, het heeft ook gevolgen voor ons lichaam en onze huid. Er verandert veel in ons lichaam naarmate we ouder worden. Zo ontstaan er bijvoorbeeld rimpels in onze huid en krijgen we te maken met een ingevallen gezicht. Dit komt doordat de botten met de tijd in volume afnemen. Hierdoor gaat onze huid als het ware hangen en krijgen we te maken met rimpels en een verslapte huid.

Afvallen

Veel mensen krijgen te maken met een ingevallen gezicht wanneer ze in een korte periode veel afvallen. Als men een gezonde levensstijl heeft aangenomen en gezonde voeding tot zich neemt, dan verliest het lichaam vet. Op den duur zal ook het vet in het gezicht verminderen. Dit kan dan een ingevallen gezicht als gevolg hebben.

De overgang

Ook kan er bij vrouwen in de overgang een ingevallen gezicht ontstaan. Door hormonale veranderingen in het lichaam kan er plaatselijk een afname van het onderhuids vetweefsel optreden. Dit kan ook aan slechts een kant van het gezicht voorkomen.

Stress

Heb je een stressvolle periode achter de rug? Stress heeft invloed op het gehele lichaam, dus ook op de conditie van je huid. Je kunt een vermoeide uitstraling krijgen, een ingevallen gezicht en ouder lijken dan dat je daadwerkelijk bent.

Genetisch bepaald

Op sommige dingen hebben we als mens geen invloed. Zo zijn bepaalde veranderingen in ons lichaam genetisch bepaald. Hierdoor krijgt de een sneller last van ouderdomsverschijnselen dan de ander. Deze verschijnselen kunnen zijn: minder energie, stijve gewrichten, minder goed gehoor, minder scherp zien of een verslechterd geheugen. Ook in hoeverre de huid verslapt en de wangen invallen, zijn deels genetisch bepaald. Niet alleen onze genen spelen een grote rol bij het verouderingsproces, ook medicatie of bepaalde aandoeningen kunnen leiden tot vroegtijdige ouderdomsverschijnselen.

Opvullen

Heb je te maken met volumeverlies in het gezicht? Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit te herstellen.
Het herstellen van een ingevallen gezicht is mogelijk bij Dokter Michiel. Onze ervaren artsen zijn gespecialiseerd in het behandelen van een gezicht met ouderdomsverschijnselen, waaronder ingevallen wangen. Door middel van fillers herstellen we het volume van uw gezicht en krijgt het weer een jeugdige uitstraling. We plaatsen de fillers in de jukbeenderen, kin of kaaklijn voor een frisse blik. Ook kunnen we gebruik maken van botox. Hierbij is een zo natuurlijk mogelijk resultaat altijd ons doel.
De fillers die Dokter Michiel gebruikt voor het opvullen van het gezicht zijn tijdelijk en worden  met de tijd zelf weer afgebroken door ons lichaam. Deze fillers zijn hyaluronzuurfillers (Belotero®) en fillers op basis van calcium-hydroxylapatiet (Radiesse®). Beide fillers zijn A-merken die al geruime tijd op de markt zijn. Hierdoor weet je zeker dat we alleen werken met betrouwbare producten van topkwaliteit.

Fillers

Wanneer de fillers in een bepaald gebied worden geinjecteerd, kunnen we een liftend effect realiseren. Hiermee creëren we een jeugdige en frisse uitstraling. Plooien en rimpels in het gezicht worden verminderd en we herstellen de oorspronkelijke vorm van het gezicht. Hierbij kun je altijd rekenen op een natuurlijk resultaat. De buitenwereld zal niet merken dat je een fillerbehandeling bent ondergaan! Ze zien enkel dat je weer stralend door het leven gaat na de behandeling.
Het effect van een fillerbehandeling bij een ingevallen gezicht houdt ongeveer 6 tot 12 maanden aan. Hierna kan er een nieuwe behandeling plaatsvinden. Hoe snel de fillers worden afgebroken, verschilt van persoon tot persoon. Wel is het belangrijk dat je bij fillers in het gezicht uitkijkt met zonlicht en roken. Dit versnelt het afbraakproces in het lichaam. Daarnaast is fel zonlicht en roken niet goed voor onze huid.

Een ingevallen gezicht herstellen? Het is mogelijk!

Heb je vragen over de behandeling tegen een ingevallen gezicht en wil je graag persoonlijk advies? Neem contact met ons op, we helpen je graag.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu