Hoe werkt Botox®? > Lees het hier | Dokter Michiel

Hoe werkt botox?

Hoe werkt Botox®? Wat is het en hoe verloopt een botox behandeling? Je leest het hier!
Laten we vooropstellen dat Botox® geen productnaam is, maar een merknaam van het product Botuline Toxine. Dit brengt soms namelijk nog wat verwarring met zich mee. Het is een geneesmiddel dat al meer dan 30 jaar wordt toegepast in de geneeskunde. Je kan dus zeker stellen dat het een geheel veilige keuze is om een behandeling met Botox® te ondergaan. Maar hoe werkt Botox®? Wanneer zie je resultaat? En voor hoe lang werkt Botox®? Dat en meer vertellen we in dit artikel.

Wat is Botox®?
Al decennialang is Botox® de oplossing voor velen als het gaat om cosmetische- en geneeskundige problemen. Met Botox® worden spieren ontspannen, waardoor rimpels en kraaienpootjes goed behandeld kunnen worden. Botuline Toxine A is een eiwit dat geproduceerd wordt door een bacterie en blokkeert de prikkels tussen zenuwen en spieren. Een voordeel van de ontspannen spieren is dat hierdoor je rimpels verdwijnen.

Op welke plekken kan je Botox® toepassen?
Botox® heeft onder andere een goede werking bij het behandelen van kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, wenkbrauwen, mondhoeken en de frons. Maar Botox kan ook op talloze andere plekken- en om verschillende redenen toegepast worden, het helpt bijvoorbeeld ook tegen overmatig transpireren en tandenknarsen.

Hoe werkt Botox®?
Een behandeling met Botox® werkt zeer effectief, omdat de spieren hierdoor ontspannen. Botox wordt geïnjecteerd met een naald op de plek waar je resultaat wilt zien. Vervolgens trekken rimpels en plooien weg, omdat ze herstellen dankzij het ontspannen van de spier.

Hoelang duurt het voordat Botox® werkt?
Wanneer je op afspraak bij ons langskomt mag je rekenen op een behandeltijd van ongeveer 5 minuten. Maar, voor je de behandeling ondergaat plannen we eerst een consult met je in. Een cosmetisch arts neemt je mee in het hele proces en bespreekt je wensen en geeft deskundig advies. Als je eenmaal een behandeling hebt gehad, duurt het ongeveer 3 tot 7 dagen tot de Botox begint te werken. Na twee weken zou je een volledig resultaat moeten zien.

Hoe lang werkt Botox®?
De werking van Botox® is niet oneindig. Het is dan ook goed om te weten dat een standaard Botox®-behandeling gemiddeld 3 maanden zichtbaar werkt. De werking kan ook korter of langer aanhouden, maar dat is afhankelijk van de geïnjecteerde hoeveelheid Botox, de spiersterkte en het type behandeling.

Houdt altijd rekening met bijwerkingen en nazorg
Na een injectie met Botox kan de huid tijdelijk rood verkleuren. Daarnaast is het niet onoverkomelijk dat er bloedvaatjes geraakt worden tijdens het injecteren, dit kan voor blauwe plekken zorgen. Geen zorgen, dit is tijdelijk. Het is wel belangrijk om na een behandeling niet direct te gaan liggen of te gaan sporten. Onderga geen gezichtsbehandelingen in de komende twee weken en masseer de plek van de injectie niet.

Meer informatie over een behandeling met Botox®? Maak snel een afspraak
Benieuwd welke behandeling naadloos aansluit bij jouw wensen en behoeften? Maak snel een afspraak met ons en wij vertellen je alles tijdens een persoonlijk consult.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu