Fillers en botox voor mannen | Dokter Michiel

Fillers en botox voor mannen

Het zal geen nieuws zijn: ook mannen krijgen te maken met huidveroudering. Naarmate de jaren vorderen verliest de mannenhuid stevigheid en volume. Hierdoor kunnen er lijntjes, plooien en rimpels ontstaan. Veel mannen denken dat hier niets aan te doen is of overwegen geen botox of fillerbehandeling. Toch kunnen we met fillers en botox mooie resultaten creëren en de mannenhuid voorzien van een jeugdige uitstraling.

Fillers en botox behandelingen voor mannen

De mannenhuid kan verschillen van de vrouwenhuid. Zo hebben mannen meestal een dikkere huid en sterkere gezichtsspieren. De behandelende arts houdt hier rekening mee. Zo kan bij het behandelen van een fronsrimpel bij een man meer botox nodig zijn dan bij een vrouw. Bovendien is het gewenste resultaat bij mannen vaak anders dan bij vrouwen. Zo willen de meeste mannen hun mannelijke uitstraling behouden of zelfs versterken. Met fillers en Botox is het allemaal mogelijk. Het is belangrijk dat u naar een ervaren cosmetische arts gaat die ervaring heeft met het behandelen van mannen.

Botox voor mannen

Wist je dat Botox eigenlijk een merknaam is voor het stof botuline toxine? Dit stofje blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier. Hierdoor wordt de spier tijdelijk verslapt. Hierdoor wordt Botox vaak ingezet bij de behandeling van rimpels, maar ook andere behandelingen waarbij spieren een rol spelen. Denk bijvoorbeeld aan tandenknarsen of migraine. Botuline toxine wordt vanzelf door het lichaam afgebroken. Hierdoor is het effect van Botox tijdelijk. Na enkele maanden vermindert het effect en uiteindelijk verdwijnt het helemaal. Een botoxbehandeling kan herhaald worden om het effect te behouden.

Fillers mannen

Wat is filler precies? Het woord verklapt het eigenlijk al. Filler betekent letterlijk ‘opvuller’. Dat is dan ook wat het middel doet. Met filler kunnen we delen van het gezicht opvullen om de contouren te herstellen. Denk hierbij aan het behandelen van de kaaklijn om deze een krachtigere uitstraling te geven.

Welke filler- en botoxbehandelingen zijn populair bij mannen?

Alle filler- en botoxbehandelingen die geschikt zijn voor vrouwen, zijn uiteraard ook geschikt voor mannen. Toch valt het ons op dat enkele behandelingen populair zijn onder mannen. Denk hierbij aan botoxbehandelingen waarmee we rimpels kunnen straktrekken. Denk hierbij aan een fronsrimpel behandeling of botox tegen kraaienpootjes. Daarnaast kan botox worden ingezet bij overmatig zweten. Ook kiezen veel mannen voor een fillerbehandeling om hun kaaklijn te versterken of om wallen weg te werken.

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu