Botox tegen tandenknarsen, helpt het? | Dokter Michiel

Botox tegen tandenknarsen, helpt het?

Botox tegen tandenknarsen, helpt het?
Het knarsend geluid, de pijn in uw kaken, de hoofdpijn… Het is allemaal herkenbaar wanneer u last heeft van tandenknarsen. Veel mensen doen het onbewust. Zij zitten dan uren te tandenknarsen tijdens het werken. Wanneer ze het realiseren, ontspannen ze hun kaken en voelen ze de vermoeiende pijn in hun kaken. Bovendien kan tandenknarsen ook ’s nachts, tijdens stressvolle periode of voortdurend plaatsvinden. Herkent u zich hierin? Dan is de kans groot dat u op zoek bent naar een oplossing. Gelukkig helpt botox tegen tandenknarsen. In deze blog vertellen we hier meer over.

Helpt botox tegen tandenknarsen?
Of Botox tegen tandenknarsen helpt? Het antwoord is: ja! Sterker nog, Botox is zeer effectief bij het behandelen van tandenknarsen. Botox is eigenlijk een merknaam voor de stof botuline toxine. Dit is een stof waarmee we de kaakspieren kunnen ontspannen. Hierdoor kunt u niet meer (onbewust) uw kaken klemmen en zult u niet meer tandenknarsen. Dat betekent dus ook geen vervelende kaakpijn, hoofdpijn of knarsende geluiden meer. Dit is dus niet alleen fijn voor u, maar ook voor uw partner die ’s nachts naast u ligt.

Waarom een behandeling tegen tandenknarsen?
Het continu malen en knarsen met uw tanden en kiezen kan vervelende gevolgen hebben. Op korte termijn ervaart u kaakpijn die naar uw hoofd en nek kunnen uitstralen. Daarnaast kan tandenknarsen ook op lange termijn gevolgen hebben. Zo kan het uw tanden en kiezen flink beschadigen en kunt u uw vullingen breken. Ook pijn bij het gapen is een veelvoorkomend probleem bij mensen die tandenknarsen.

Hoe werkt een Botox behandeling tegen tandenknarsen?
Tijdens de behandeling injecteert de behandelende arts botuline toxine in uw kaakspieren. Hierdoor zullen de kaakspieren langzamerhand ontspannen. Het eindresultaat van de behandeling is nog niet direct zichtbaar. De werking van de Botox treedt in na ongeveer twee dagen. Twee weken na de behandeling is het eindresultaat zichtbaar. Doorgaans houdt het effect van de Botox behandeling 4 maanden aan.

Hoe vaak moet ik de Botox behandeling herhalen?
Doorgaans geldt dat u het eerste jaar de Botox behandeling drie keer moet ondergaan. Vervolgens kunt u het effect bijhouden door de behandeling een- of tweemaal per jaar te herhalen. Let er wel op dat de duurzaamheid van de behandeling van persoon tot persoon kan verschillen.

Ziet het er onnatuurlijk uit?
Wanneer u veel tandenknarst, zijn de kaakspieren voortdurend aan het werk en kan het zo zijn dat er hypertrofie plaatsvindt. Dit houdt in dat de kaakspieren groter worden in omvang. Hierdoor kan uw gezicht er breder uitzien. Sommige mensen storen zich hieraan. Bij een Botox behandeling tegen tandenknarsen slaan we twee vliegen in één klap: we ontspannen de kaakspieren met Botox waardoor ze de kans krijgen om weer kleiner te worden en hierdoor krijgt uw gezicht een slankere uitstraling. Dit wordt ook wel facial slimming genoemd. Stoort u zich aan de grootte van uw kaakspieren? Dan kunnen we dit dus eenvoudig oplossen door middel van deze Botox behandeling!

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu