Botox migraine: hoofdpijn behandelen | Dokter Michiel

Botox tegen migraine

Migraine behandelen met Botox®? Dat is mogelijk bij Dokter Michiel. Migraine aanvallen gaan gepaard met extreme hoofdpijn die tot wel drie dagen kan aanhouden. Met Botox® (botuline toxine) kunnen we de pijnaanvallen voorkomen en de klachten die u ervaart tijdens een aanval verlichten. Wilt u ook af van uw migraine? Maak dan een afspraak bij Dokter Michiel. We bespreken graag de mogelijkheden met u.

[Maak een afspraak] [Neem contact op]

Voordelen van Botox tegen migraine

  • Voorkom pijnaanvallen
  • Verlicht de klachten van migraine
  • Korte behandeling: binnen 10 minuten klaar
  • Behandeling door ervaren en gecertificeerde artsen

Wat is migraine?

Iedereen die last heeft van migraine, kent de vervelende klachten die daarbij komen kijken: een stekende of bonzende pijn in uw hoofd die gepaard gaat met misselijkheid en eventueel overgeven. Ook kunt u extra gevoelig zijn voor licht en geluid. Over het algemeen hebben mensen met migraine last van de volgende symptomen:

  • Pijnlijke en bonzende hoofdpijn
  • Misselijkheid en overgeven
  • Overgevoelig zijn voor licht en geluid
  • Een slap gevoel
  • Tintelingen in het lichaam
  • Spraakvermogen gaat achteruit

Migraine aanvallen kunnen spontaan ontstaan. Echter, in sommige gevallen worden de klachten veroorzaakt door een ongezond leefpatroon of hormonale veranderingen. Bovendien verschilt het van persoon tot persoon hoe vaak de migraine aanvallen optreden: de een heeft er wekelijks mee te maken, terwijl de ander één keer per maand een migraine aanval ervaart. Tevens kunnen de klachten van persoon tot persoon variëren op het gebied van intensiteit.

Wat helpt tegen migraine?

Wanneer u te maken heeft met migraine, kan het erg lastig zijn om de klachten te onderdrukken met medicijnen. Gelukkig biedt Botox® uitkomst wanneer u last heeft van migraine. Met Botox® verlammen we de spieren die verantwoordelijk zijn voor spierspanningshoofdpijn en voorkomen we dat u tijdens een aanval uw spieren sterk aanspant. Bovendien kunnen we met botoxinjecties de pijnaanvallen die horen bij migraine voorkomen.

Migraine behandelen met Botox

Botox® is een effectieve behandeling tegen migraine. Binnen enkele stappen kunnen we de klachten voorkomen en verminderen.

1.     Consult

Wanneer u bij ons in de kliniek komt, vindt er eerst een consult plaats. Hierbij bespreekt de cosmetische arts samen met u het type hoofdpijn dat u ervaart en hoe een aanval meestal verloopt. Vervolgens kan de arts bepalen waar de pijnlijke punten zitten. In de meeste gevallen kan u dit zelf erg goed aangeven. U voelt immers goed waar de pijn zich voordoet: in uw nek, tussen uw wenkbrauwen, bij uw slapen en rondom de haargrens. Tijdens het consult bepaalt de arts ook hoeveel Botox® er nodig is. U ontvangt dus altijd een behandeling op maat!

2.     Behandeling

Na het consult starten we met de behandeling. U neemt plaats op de behandelstoel. De behandelende arts injecteert de Botox® op de afgesproken plekken. De complete behandeling, inclusief consult, duurt hooguit 15 minuten.

3.     Na de behandeling

Na de behandeling is het belangrijk dat u 4 uur lang niet platligt of gaat slapen. Bovendien raden

Kosten behandeling Botox migraine

De kosten van een Botox migraine behandeling verschilt van persoon tot persoon. Gemiddeld zijn er 6 tot 20 eenheden nodig. De prijs per eenheid is € 5,- en we rekenen een vanafprijs van € 80,-. Bekijk onze Botox prijslijst voor een volledig overzicht van de tarieven.

Ontdek andere botoxbehandelingen

Bij Dokter Michiel kunt u terecht voor verschillende behandelingen met botuline toxine. Enkele indicaties voor een behandeling met Botox® zijn:

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over een Botox behandeling tegen migraine? Neem dan gerust contact met ons op of plan direct een consult in bij Dokter Michiel. We helpen u graag van uw migraineklachten af.

[Maak een afspraak] [Neem contact op]

Maak een afspraak

Voor een behandeling op maat

Menu