Onderooglidcorrectie behandeling | Dokter Michiel

Onderooglidcorrecties

Als onderdeel van het ouder worden verminderd de elasticiteit van de huid en allerlei andere weefsels. Wanneer de onderoogleden verslapt zijn ontstaat er vaak een ‘zakje’. Het laagje vet dat we allemaal rondom onze ogen hebben, zakt dan ook naar beneden en veroorzaakt de welbekende ‘wallen’ onder de ogen. U voelt zich hierdoor vaak vermoeider en ziet er in ieder geval vaak vermoeider uit dan u daadwerkelijk bent. Met een onderooglidcorrectie kunnen we de overtollige huid wegnemen en de onderliggende structuren weer strakker maken.

Heel fijn behandeld. Goede uitleg over de behandeling, en het belangrijkste een prachtig resultaat
https://doktermichiel.com/wp-content/uploads/2020/06/999999999.20200623142327504.999999999.202006231423275049D8Wb.png
Rita Kappel

Maak een afspraak

De procedure

Bij een onderooglidcorrectie wordt vlak onder de wimperrand een klein sneetje gemaakt. Hierbij wordt vervolgens een reepje huid en overtollig vet weggenomen. Eventueel worden ook spieren iets gelift. Het sneetje wordt daarna met oplosbaar draad gehecht en afgedekt met hechtpleisters. Het litteken valt vrijwel precies in de wimperrand, daardoor is het vaak na een paar maanden niet meer zichtbaar.

Afspraak

Afspraken voor een (consult) onderooglidcorrectie, eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie, bij plastisch chirurg dr. Rita Kappel kunnen enkel telefonisch worden ingepland.

  1. Intake
    U komt altijd eerst voor een consult bij een van onze oogheelkundig medisch specialisten. We spreken dan met elkaar over de behandeling, de mogelijkheden en uw wensen. Er zullen foto’s gemaakt worden, zodat er een goed beeld ontstaat hoe de situatie voor- en straks na de behandeling is. Het is wenselijk om tijdens het consult geen oogmake-up te dragen, zo kunnen we beter beoordelen hoe de kwaliteit van de huid is en welk behandelresultaat behaald kan worden.
  2. Operatie
    U wordt voorbereid in onze voorbereidingsruimte. Hier krijgt u een steriele jas over uw kleding aan, een muts over uw haren en slofjes over uw schoenen. Vanuit deze ruimte wordt u naar de operatiekamer gebracht. Hier wordt als u ligt op de operatietafel, de weg te nemen huid op het onderooglid afgetekend met een stift. De regio rondom uw ogen wordt daarna gedesinfecteerd en lokaal verdoofd. Uw behandelend arts start vervolgens de ingreep. U voelt hier niets van. De gehele ingreep duurt ongeveer 60 minuten.
  3. Na afloop
    Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis. Een zonnebril en begeleiding is daarbij fijn. In de eerste week na de behandeling zullen uw oogleden nog gezwollen zijn en beurs aanvoelen. De meeste mensen nemen daarom de eerste week na de behandeling vrij van werk of andere activiteiten. Een week na de behandeling komt u bij ons terug voor een nacontrole.

Kosten en vergoedingen

Meestal moet u de ingreep zelf betalen. Wij vragen hiervoor: € 1450,-.
Soms wordt een onderooglidcorrectie vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Hier liggen dan medische redenen aan ten grondslag. Mocht dit het geval zijn, dan verwijzen we u intern door naar Oogkliniek Worldeye (zelfde locatie als ons adres voor zowel Amsterdam als Den Haag). Zij kunnen voor u een aanvraag tot vergoeding van de ingreep bij uw zorgverzekeraar doen. U heeft dan wel ook een verwijzing van uw huisarts nodig.
Wanneer u een onder- en bovenooglid ingreep wilt combineren dan vragen we hiervoor € 2000,-.

Vragen?

Heeft u nog vragen, schroom niet om vooral contact op te nemen of langs te komen voor een consult. We helpen u graag.

Menu